אז איך צחצוח שיניים קשור לעזרה בהתמודדות עם מחלות אוטואימוניות ואפילו מחלות נוירולוגיות?
סיפור מקרה מהקליניקה, שאני רוצה לשתף אתכם בו…
״אני מרטיבה את המברשת טוב טוב, שמה עליה משחת שיניים ואז מצחצחת את השיניים איתה״ – והיא הוסיפה ״כאילו, ברור, לא?״ – וכאן, היא נפלה לפח שטמנתי לה, כן, אני מודה, בכוונה.
חייכתי לעצמי, כך כולנו מצחצחים שיניים, ככה לימדו אותנו, משחר ילדותנו.
אבל שווה ללמוד טכניקה אחרת, ״טכניקה״ שתחזיר את האחריות לתפקודי המוח, לידיים שלנוֿ במקרה זה, עבודה על תפקודי המוח, בזמן צחצוח שיניים, כן…
רבקה (שם בדוי) הגיעה אלי לטיפול, עקב תופעות לוואי שהיא סובלת מהן, כתוצאה מתרופות שהיא לוקחת להתמודדות עם מחלה אוטואימונית.
אחת מתופעות הלוואי היא ״יובש בפה״, מה שגורם לה ממש סבל, איך לא?
יובש בפה כתוצאה מנטילת תרופות, היא תופעת לוואי די שכיחה ומנחים את המטופלים, להשתמש כעידוד הפרשת רוק באמצעות לעיסת מסטיק ללא סוכר או מציצת סוכריות חמוצות וגם באמצעות שימוש בתחליפי רוק.
במקרים מסוימים אף ניתן למטופלים טיפול תרופתי המגביר את הפרשת הרוק, את כל זה, הנחו אף את רבקה, אבל זה לא ממש עזר לה ואף יצר התמכרות ושימוש בעוד תרופות, שמראש היה דבר שהפריע לה.
חשוב להבין שהפרעה בתפקוד בלוטות הרוק, היא בעצם קצר במוח, ניתוק ״חיווט״, בין בלוטת הרוק לבין יצירת רוק.
ועל ״זה״, אפשר לעבוד וליצר את ״החיווט״ מחדש, בעזרת נפלאות המוח.
״אז איזה מברשת שיניים את בוחרת?״ – שאלתי אותה והצגתי לה כמה מברשות לבחירה והיא, בחרה את הסגולה.
״אני רוצה שרק תחזיקי את המברשת שיניים ביד ימין שלך ותעצמי עיניים, תחשבי על עצמך בזמן שהיית בריאה וממש תדמייני, איך היה לצחצח שיניים וממש תחווי את החוויה הזאת, של צחצוח השיניים, כך עם כל החושים״ – כך הסברתי לה ואז הנחיתי אותה, עם שאלות מכוונות לחושים, לעבור את החוויה הזאת, בדימיון, דגש על הזמן שהיא היתה בריאה.
״ווי, יש לי קצת רוק בפה, אשכרה אני מרגישה רוק בפה״ – כך היא אמרה, עוד לפני שהיא סיימה את ההדרכה, היא פקחה את העיניים ובעיניה היו דמעות, דמעות של התרגשות – ״איך פתאום יש לי רוק בפה? – היא התפלאה…
אז הסברתי לה, שבעזרת יכולות המוח, אנחנו יכולים להפעיל דימיון מודרך, משולב עם חוויה של כל החושים ולהפעיל על ידי כך, מערכות שלא פעילות כרגע, ממש על ידי דמיון מודרך ומה שהכי מדהים, שכשחוזרים על הדמיון המודרך הזה כמה וכמה פעמים, המוח, שלא יודע להבדיל בין דמיון למציאות, יוצר מחדש או מחזק ״חיווטים״ שהיה בהם קצר תקשורת ומתחיל להפעיל את מרכזי הפיקוד, כך מחדש.
בסיום המפגש שלנו, שלחתי לה את סרטון הדמיון המודרך שהכנתי עבורה, לשמיעה בוקר וערב, לפני צחצוח השיניים, כאילו ״על יבש״.
ו… כמובן, שלא התפלאתי שכעבור כמה ימים, היא השאירה לי הודעה נרגשת שיש לה רוק בפה ולא רק בזמן צחצוח השיניים, אלא גם במשך היום והיא הפסיקה עם התרופות ליצירת רוק.
אז, דרך אגב, הכלי אימוני הזה, שנתתי לרבקה, יכול לעזור גם לך, וגם לך בכל תפקוד שאת או אתה מרגישים שהתפקוד לקוי או אפילו חס וחלילה, כבר לא קיים.
ולך, או לך, יש תפקוד לקוי או חסר שהייתם רוצים לעבוד עליו כדי לחזק אותו?
אתם מוזמנים להשתמש בכלי האימוני תודעתי שנתתי לרבקה, על עצמכם ואל תשכחו לשתף אותי איך זה היה…
עד כאן להפעם, להתראות בפוסט הבא…