fbpx

כשאנרגיה פוגשת את המוח

סיפור אהבה מתחיל!

יום השואה – סימפטומים אצל ילדי הדור השני והשלישי…

“אפשר להתייעץ איתך?”

“כן, בטח… מוזמנת להתקשר!”

שניה אחרי אני כבר מקבלת שיחה ממנה.

“אני קוראת אותך הרבה זמן והיום כשהצעת עזרה למי שצריך, החלטתי לפנות אלייך…”

כמידי שנה, ביום השואה, אני מציעה את עצמי לטפל ב״מוצפויות״ שמתעוררות במיוחד ביום הזה – היום הזה, ״יום השואה״, נושא בחובו המון ״מוצפויות רגשיות״ ולא רק למי שהיה “שם”.

כן, כולנו נושאים ב״זיכרון התאי״ שלנו טראומות שארעו אי שם, אם זה בעץ המשפחה האישי שלנו או אפילו, של מי מהדמויות המשפיעות עלינו.

אתם יכולים כבר להבין, שכולנו היינו “שם”, נושאים את הזיכרון איתנו, מעבירים אותו הלאה והלאה, כך שוב ושוב..

אותה אשה סיפרה לי שיש לה ילדה קטנה וחמודה, עם ,התנהלות״ שנראית לה מוזרה…

“היא תמיד מחביאה אוכל בארון שלה, לא ממתקים, ממש אוכל!

היא גם ממש חשדנית, תמיד מפחדת מדברים שאין סיבה לפחד מהם.״

והיא מוסיפה – ״אני מרגישה שהיא חיה במין פחד הישרדותי וממש, אבל ממש אין לה סיבה, אנחנו חיים ברווחה כלכלית, היחסים בבית ממש סבירים, כל מה שהיא מבקשת, היא מקבלת מיד, ממש לא ברור לי מה הבעיה שלה״.

והיא מוסיפה – ״והיום, היום היא ממש השתגעה, הערתי לה הערה קטנה על לחמניה שמצאתי בארון שלה והעלתה עובש והיא, פשוט השתגעה…

פתאום הרגיש לי, לא יודעת למה – שזאת התנהגות של ניצולי שואה ואולי ההתנהגות הזאת קשורה ליום הזה, יום השואה, למרות שאין לנו במשפחה ניצולי שואה.

אולי תוכלי לבדוק ואולי אפילו לעזור לה?”

בדקתי – האמא צדקה – באמת קשור ליום השואה הפרטי ״שלה״, או יותר נכון, של אחד מגלגולי הנשמה שלה.

במקרה הזה, איתרתי גלגול נשמה של גבר שחי ונרצח בשואה, אותו גבר, חווה טראומה בו הוא היה במצב השרדותי של תת תזונה ונאלץ לאגור, כהגנה על חייו, אוכל, בהחבא, הטראומה נרשמה במוח שלו ועברה בתורשה, כך גם לאותה ילדה מקסימה.

ואתם כבר יכולים להבין, שטראומות כאלו ואחרות, קרו להרבה א.נשים ונשארו ב״זיכרון התאי״ שלהם – טראומות שמשפיעות עליהם עד עצם היום הזה.

יום השואה – באמת יום עמוס רגשית…

ב״שיטת שריתי סקויאר״, אנחנו מטפלים ״במקור״, באותה טראומה שיצרה את אותו אתגר, אותה ״התנהגות״ או ״כאב״ ובכך מנקים אותו ממש מ״השורש״.

ובעיקר בטראומות הישרדותיות, חשוב להבין שהן, “הן” אלו שגורמות לנו לאתגרים שונים בחיינו אנו וזה יכול להיות אתגר רגשי או אתגר ממש פיזי.

מיד כשאבחנתי את אותה ילדה, הבנתי על מה יושבת אותה ״התנהגות לא נעימה״ כדברי אימה וטיפלתי, כמו גם טיפלתי גם ב,סימפטומים״, אותה ״התנהגות נרכשת״ שנוצרה מאותה הטראומה…

ואני רוצה לכתוב כמה מילים על טראומה השרדותית:

“טראומה הישרדותית היא מצב של טראומה, שוק או קונפליקט שמגיעה לאדם בהפתעה גמורה.

הוא נכנס להלם ובאותו זמן של הלם (מצב של סטרס) האדם לא רואה פתרון למצב אליו נקלע.

הטראומה נקראת טראומה הישרדותית משום שבאותו רגע האדם מרגיש שיש סכנה הישרדותית לקיומו, לקיום ביתו, משפחתו, עבודתו, ילדיו, בטחונו האישי, גופו וכדומה.

במשך כל הטראומה ישנה השפעה דומיננטית של מערכת העצבים הסימפתטית (מערכת העצבים הסיפטטית פועלת לתגובות מיידיות באדם במצבי לחץ, במצבי-חירום ובזמן מתח ומכינה את הגוף למאבק או לנסיגה בהתאם לתגובת “הילחם” או “ברח”).

הנזקים שנגרמים לאותו אדם, כביכול רדומים, אך הארוע עצמו נרשם כצלקת במוח (צלקת אותה ניתן לראות בצילומי C.T) אותה צלקת מפתחת בצקת סביבה וממתינה לזמן שלה.

מה שמדהים הוא, שבדר“כ כשהאדם כבר הפנים את הטראומה וחזר לשגרה ואו אז, המוצפות נגרמת עקב טריגר מסויים, שלא תמיד מובן לנו ויכול לגרום נזקים כאלו ואחרים…

ממש ככה, יום אחד קורה משהו, “טריגר”, שלא תמיד נראה לנו קשור, “טריגר” לנו או אפילו למישהו בעץ המשפחה שלנו, שמציף את הטראומה ואו אז מגיע הנזק.

חשוב להבין שטראומות לא נעלמות!

טראומות נרשמות במוח וגורמות נזקים לאורך השנים ולפעמים גם לאורך דורות.

טראומות יכולות לעבור בירושה!

ולכן, בטראומות חייבים לטפל וכמה שיותר מהר…

ומה שחשוב עוד יותר להבין, שאפשר – אפשר לטפל בהן, לשחרר והשתחרר!